Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Mediablogg

Björn Eriksson

 

Julkalender 2011 - Lucka 22 22 december 2011

Sparat under: Julkalender 2011, Mediablogg, Recensioner — Osso @ 5:30

Utan att ha sett hela dokumentären vill jag ändå tipsa om den gripande berättelsen Delfinpojken.
Kortfattad handling: Traumatiserad yngling hjälps tillbaka till livet av en grupp delfiner. Till synes likt men ändå långt ifrån ett avsnitt av Flipper.

(mera…)

 
 

Saknar kopplingar 24 februari 2011

Sparat under: Mediablogg, Poesi — Osso @ 22:15

19 februari 2011
Väntar på bussen - fryser

Dagarnas rapporter spatserar
fram och tillbaka
på min mentala cat walk

Ett irritationshål
ekar i mig - mellan nyhetssändningarna (mera…)

 
 

Avfall och tillväxt 06 januari 2011

Sparat under: Betraktelser, Mat, Mediablogg, Meditation — Osso @ 17:06

Gluttade som vanligt på sverigesradio.se och spanade två kontrasterande artiklar om hushållens avfall - publicerade med en halvtimmes mellanrum. (mera…)

 
 

Opinionsbildaren Expressen 12 september 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang, Mediablogg — Osso @ 16:10

Valrörelsen är inne i det avgörande slutskedet. Det är nu de flesta väljarna bestämmer sig. Många bestämmer sig till och med på valdagen.

Sedan några veckor tillbaka verkar medierna mer upptagna än vanligt av opinionsundersökningar och deras siande. Jag föredrar nyheter om politiken i sig, inte nyheter om vilket block som kanske kommer att vinna. Jag är heller inte intresserad av journalisters åsikter om vem som vann debatten. Däremot vore det intressant att få höra förklaringar och granskningar av de politiska förslagen. I en konspiratorisk undran misstänker jag att vissa tidningar har en agenda och att de liksom partierna mobiliserar i tider som dessa. (mera…)

 
 

BaddaBOOM! 09 juni 2010

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 23:33

Hur många gånger har jag inte önskat att problemen gick upp i rök? Som liten närde jag en dröm om förmågan att med en ultrakoncentrerad blick kunna förinta alla problem. Hur lockande det än verkade började jag inte öva då jag insåg det hopplösa i företaget. All vurm för magi tror jag bottnar i förmågan att rucka den krassa verkligheten, att överskrida de satta gränserna men ändå befinna sig i en verklighet som binds av dem. Varför ordar jag om detta? (mera…)

 
 

Dopad Merritts 23 april 2010

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 18:31

Radiosporten bjuder på tragikomiska nyheter. “LaShawn Merritt, USA, hade anabola steroider i kroppen när han vann OS-finalen på 400 meter”. Vad var det komiska? (mera…)

 
 

Carlgren granskas 27 mars 2010

Sparat under: Mediablogg — Osso @ 12:38

Tidningen Miljöaktuellt granskar Carlgrens siffror angående marina reservat. Fördubblad areal sa han och bockade av att-göra-listan. Något “gick fel” menar pressekreteraren. Jag tror att listan är besvärande lång över allt som gått fel med Alliansen-Centern och Carlgren vid det svenska miljörodret sedan 2006.

En spontan reflektion över fördubblingstilltaget var att Andreas kanske vill vara som Fredrik. Det är lätt att imitera det man tycker om. Fredrik sa 100 000 nya jobb medan det i verkligheten var 12 000. 100 % till 11 % är ju ett snarlikt glapp – Grattis Carlgren!

En bra artikel i Miljöaktuellt.

 
 

Debattkoll 19 mars 2010

Sparat under: Mediablogg — Osso @ 16:35

Skickade följande brev till SR:s valbevakning idag.

Hej!
När nyheter via nätet debatteras ser jag stor fördel för SR. En nyhetskanal med starkt varumärke.

(mera…)

 
 

Kvinnliga nördar tar plats 03 februari 2010

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 10:12

Vaknade till sång och en bricka med vacker frukttallrik och ett litet rött paket. Hämtade tidningen och kunde inte hindra min blick som drogs mot vänstra hörnet, så som tidningsblicken gör, för att se om det stod “Grattis Björn!” eller något liknande. Det gjorde det inte men det bjöd på härlig humor till frukosten.

Liberala Upsala Nya Tidning rapporterade om att Birgitta Ohlsson blivit minister. Kanske valdes bild och sammanhang utifrån hennes uppstudsiga attityd inom partiet? (Hon uttalade sig kritiskt och lade ned sin röst i FRA-omröstningen, vilket jag klassar som en låg grad av motstånd då jag förväntar mig att riksdagsledamöter som är emot ett förslag också röstar mot det.)

Vad var det i det röda paketet, kanske någon undrar? Jo, bland annat “Du & jag” av Jan Stenmark. Underbar och beroendeframkallande. En intervju med Jan, och så finns det såklart en hyllningssida på Facebook.

UNT:s humor. Birgitta Ohlsson och Liss Eriksson tar plats.

Kvinnliga nördar tar plats

 
 

Reaktion 20 december 2009

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 17:16

Julen 2004 spenderade jag i Dharamsala som ligger i nordvästra Indien där även den tibetanska exilregeringen huserar. Dagarna innan jul skickades ett dekret ut till alla landägare. Vi, Mari och jag, var stationerade vid the Tibetan Welfare Office och kontorspersonalen deltog i förmedlingen av uppmaningen som kom från det kloster som hyste statsoraklet. (mera…)