Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Betraktelser

Björn Eriksson

 

Julkalender 2011 - Lucka 18 18 december 2011

Sparat under: Betraktelser, Julkalender 2011 — Osso @ 5:30

Inspirationen till dagens lucka kom, som så ofta, under en cykeltur och luckan handlar om cyklar i rad.

(mera…)

 
 

Julkalender 2011 -Lucka 15 15 december 2011

Sparat under: Betraktelser, Julkalender 2011, Poesi — Osso @ 5:30

Jag gillar att göra listor, liksom mappar med undermappar i Utforskaren/Finder. Listorna nedan har jag svårt att kategorisera - självinsikter, ploj, brain strom, öppen arbetsansökan?  Jag fann dem i mappen “Dagens dikt”.

Om sanning ska fram skrevs dessa punktlistor under en tid då jag råkat trixa mig till en läge att jag behövde skriva ansökningsbrev och fila på mitt CV. Jag behövde en variation i den kreativa processen.

(mera…)

 
 

Från vår till höst 09 oktober 2011

Sparat under: Betraktelser, Engagemang — Osso @ 20:00

Eller - Håller den arabiska våren på att bli till finansekonomins höst?

Med inspiration från frihetskampen i arabvärlden beger sig gräsrötter i USA ut på gatorna för att visa sitt missnöje med den rådande ordningen. Det är inte Vita huset eller Senaten som de riktar sig mot utan den ekonomiska maktens symboliska centrum – Wall Street. (mera…)

 
 

Cohen 11 juli 2011

Sparat under: Betraktelser — Osso @ 14:08

Kan Cohen kramas ihjäl?
Jag hoppas inte det. (mera…)

 
 

Avfall och tillväxt 06 januari 2011

Sparat under: Betraktelser, Mat, Mediablogg, Meditation — Osso @ 17:06

Gluttade som vanligt på sverigesradio.se och spanade två kontrasterande artiklar om hushållens avfall - publicerade med en halvtimmes mellanrum. (mera…)

 
 

“Billig-energi-kriget”? 11 december 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang, Recensioner — Osso @ 0:45

Förra året laddade jag inför COP15 i Köpenhamn. Tonläget var aningen uppskruvat med inslag, debatter och utspel. Vintern lyste med sin frånvaro. Det talades om det lilla fönster av möjlighet som för en kort stund stod öppet för modiga regeringar om de vågade satsa på morgondagens generationers välstånd.

Snopet stängde konferensen utan resultat. Bättre lycka nästa år sades det. Vintern blåste till med kyla och drev som blev liggande länge. (mera…)

 
 

“Fjärilarnas vindlande melodi” vann! 04 december 2010

Sparat under: Betraktelser — Osso @ 21:00

I år kom tomten tidigt. I inkorgen låg en förtida klapp och väntade med beskedet att jag vunnit den skrivtävling (”Berätta om biologisk mångfald”) som Centrum för Naturvägledning vid SLU ordnade! Känner mig som en nöjd kväkande mallgroda men de lär ju också ha sin plats i systemet de med.

Här är berättelsen publicerad. (mera…)

 
 

Vad är störst? 06 november 2010

Sparat under: Betraktelser — Osso @ 15:48

Min vän Jonas bjöd på en härlig fråga som hans son en gång ställt till honom,

“Vad är störst?
Fantasin eller universum?”

(mera…)

 
 

Opinionsbildaren Expressen 12 september 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang, Mediablogg — Osso @ 16:10

Valrörelsen är inne i det avgörande slutskedet. Det är nu de flesta väljarna bestämmer sig. Många bestämmer sig till och med på valdagen.

Sedan några veckor tillbaka verkar medierna mer upptagna än vanligt av opinionsundersökningar och deras siande. Jag föredrar nyheter om politiken i sig, inte nyheter om vilket block som kanske kommer att vinna. Jag är heller inte intresserad av journalisters åsikter om vem som vann debatten. Däremot vore det intressant att få höra förklaringar och granskningar av de politiska förslagen. I en konspiratorisk undran misstänker jag att vissa tidningar har en agenda och att de liksom partierna mobiliserar i tider som dessa. (mera…)

 
 

BaddaBOOM! 09 juni 2010

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 23:33

Hur många gånger har jag inte önskat att problemen gick upp i rök? Som liten närde jag en dröm om förmågan att med en ultrakoncentrerad blick kunna förinta alla problem. Hur lockande det än verkade började jag inte öva då jag insåg det hopplösa i företaget. All vurm för magi tror jag bottnar i förmågan att rucka den krassa verkligheten, att överskrida de satta gränserna men ändå befinna sig i en verklighet som binds av dem. Varför ordar jag om detta? (mera…)