Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Musik

Björn Eriksson

 

Julkalender 2011 - Lucka 21 21 december 2011

Sparat under: Julkalender 2011, Musik, Poesi — Osso @ 5:30

Vad är världsmusik? Vad står “världs” i världsmusik för? Varför sätta yviga och riskabelt missvisande namn på företeelser? Jag är rädd att jag inte har något givet svar på frågorna men ett konkret tips - Lyssna till Klingan i P2!

(mera…)

 
 

Julkalender 2011 - Lucka 14 14 december 2011

Sparat under: Julkalender 2011, Musik, Poesi — Osso @ 5:30

När orosmolnen hopar sig i horisonten är det som om luften runt en blir tyngre, vilar på ens axlar och kramar ens bröstkorg med följden att det helt enkelt känns tyngre att andas. Dagens lucka tillägnas några knep jag har för att lätta upp mitt mentala landskap.

(mera…)

 
 

Julkalender 2011 - Lucka 12 12 december 2011

Sparat under: Julkalender 2011, Musik — Osso @ 5:30

Ett försök till röd tråd. Musiktips, Musikhjälp och vanlig radio.

(mera…)

 
 

Julkalender 2011 - Lucka 10 10 december 2011

Sparat under: Julkalender 2011, Musik — Osso @ 5:30

Det är Nobeldagen idag och jag väljer att återvinna ett inlägg om Alfred.

Återvunnet inlägg - Alfred Nobel

(mera…)

 
 

Disko boy 11 juni 2009

Sparat under: Musik — Osso @ 17:01

A rhyme for the summer or what? (mera…)

 
 

Yat Kha 31 maj 2007

Sparat under: Musik — Osso @ 20:59

Mongolisk ethnopunk med strupsång från den eurasiska stäppen.

Oj vad jag dras med av den här låten. Var tvungen att släppa min slöa stil i soffan och snirkla mig runt i nyvunna taijirörelser till melodin. Den griper mig. Så är det.

Regnet öser ned och det lättar. Imorgon väntar jag mig sol.

Amdy Baryp

 
 

Heja SR 01 maj 2007

Sparat under: Musik — Osso @ 12:11

Jag vill denna demonstrationsdag deklamera en hyllning till Sveriges Radio. Jag gillar ju kanske allt de gör men några saker är helt underbara.

1. SR Världen (webbradio) och Klingan (P2)

Tack Lennart Vretlind för dina sköna blandningar av världsmusik. Det går inte en dag, knappt en vaken stund utan att SR Världen utgör vårt musiklandskap i vardagsrummet. Klingan med “veckans CD” är en höjdpunkt och nu med “Lyssna igen” behöver jag inte ställa programmet mot en söndagspromenad eller Friskispass.

SR Världen
2. Granskande journalistik

Program som Kaliber och Tendens m.fl. utgör en utpost av granskande journalistik. Angelägna frågor under lupp. Granskning när den är riktigt bra!

3. P3 Live

är nog det program som haft absolut störst påverkan på mina musikinfluenser genom att erbjuda en haltimmes eller timmes provsmak av levande musik.

Tillbaka till SR Världen. Det är som om argumenten från kommersialiseringen av radion genljuder i mig. Att reklamkanalerna skulle erbjuda fler och smalare kanaler trodde jag aldrig på. Men lyssnar jag inte på dem så kommer de ju inte åt mig, till skillnad mot den visuella farsoten. I SR:s webbradio (och övriga gratiskanaler utan reklam som jag tror finns i etern som jag inte utforskat) ser jag det ökade utbudet och är så glad i (även på norsk) att jag oroar mig för risken att de ska läggas ned.

Men idag hyllar jag alltså SR webbradio och särskilt SR Världen. Och så kan Lennart få en symbolisk kork skjuten i luften med bubbel för sitt program Klingan och hans stillsamt sköna sätt att presentera de mest höftskakande rytmer jag stött på.

Sådärja!

 
 

Musik & Poesi kafé på gång 01 november 2006

Sparat under: Musik, Poesi — Osso @ 22:12

Stort tack till publiken Pär Eriksson och Simon på Kopparhatten som hjälpte mig och Hägga att få till musik & poesi kaféet den 4:e november.

Och en stor ursäkt till er som dök upp med förväntningar klockan 19. På grund av strul med det tekniska blev vi försenade och kom inte igång förrän kl 21. Vi borde ha satt upp ett anslag, vi borde varit ännu tydligare gentemot personalen på Kopparhatten om att informera gäster som kom i tid. Borde borde borde vi gjort! Jag beklagar om ni kände er lurade och besvikna, som jag vet att min vän Lars gjorde. Förlåt Lars.
Två lärdomar från arrangemanget igår är;

- att inte nödvändigtvis sänka ambitionsnivån men förbättra förmågan att få till bra arrangemang.

- oavsett om det är jobbigt inför arrangemanget så får jag tillbaka det väl på scenen. Jag stärks av att få dela min poesi tillsammans med andra och möta publikens uppskattning.

affisch4nov.jpg

Hägga och Pär Eriksson har var sina sidor på MySpace.com