Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Engagemang

Björn Eriksson

 

Julkalender 2011 - Lucka 17 17 december 2011

Sparat under: Engagemang, Julkalender 2011 — Osso @ 5:30

Idag gör jag tummen upp för Schysst jul - Julmarknad

(mera…)

 
 

Vad tycker Annie Lööf om Euron? 08 november 2011

Sparat under: Engagemang — Osso @ 15:28

Sömnen föder oväntade frågor. Första frågan för dagen kom i andra snoozeintervallet.

Vad tycker centerpartisten Annie Lööf om Europrojektet? (mera…)

 
 

Från vår till höst 09 oktober 2011

Sparat under: Betraktelser, Engagemang — Osso @ 20:00

Eller - Håller den arabiska våren på att bli till finansekonomins höst?

Med inspiration från frihetskampen i arabvärlden beger sig gräsrötter i USA ut på gatorna för att visa sitt missnöje med den rådande ordningen. Det är inte Vita huset eller Senaten som de riktar sig mot utan den ekonomiska maktens symboliska centrum – Wall Street. (mera…)

 
 

Utförsäkrad 05 maj 2011

Sparat under: Engagemang — Osso @ 22:51

Även om regeringen tydligen backar och är beredda att ge långtidssjuka visst bidrag (dock ett par tusen lägre än tidigare) anar jag att den grundläggande uppmaningen kvarstår “Snyt dig, klipp dig och skaffa ett jobb!”.

Regeringens framtidsbild?

 
 

“Billig-energi-kriget”? 11 december 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang, Recensioner — Osso @ 0:45

Förra året laddade jag inför COP15 i Köpenhamn. Tonläget var aningen uppskruvat med inslag, debatter och utspel. Vintern lyste med sin frånvaro. Det talades om det lilla fönster av möjlighet som för en kort stund stod öppet för modiga regeringar om de vågade satsa på morgondagens generationers välstånd.

Snopet stängde konferensen utan resultat. Bättre lycka nästa år sades det. Vintern blåste till med kyla och drev som blev liggande länge. (mera…)

 
 

Opinionsbildaren Expressen 12 september 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang, Mediablogg — Osso @ 16:10

Valrörelsen är inne i det avgörande slutskedet. Det är nu de flesta väljarna bestämmer sig. Många bestämmer sig till och med på valdagen.

Sedan några veckor tillbaka verkar medierna mer upptagna än vanligt av opinionsundersökningar och deras siande. Jag föredrar nyheter om politiken i sig, inte nyheter om vilket block som kanske kommer att vinna. Jag är heller inte intresserad av journalisters åsikter om vem som vann debatten. Däremot vore det intressant att få höra förklaringar och granskningar av de politiska förslagen. I en konspiratorisk undran misstänker jag att vissa tidningar har en agenda och att de liksom partierna mobiliserar i tider som dessa. (mera…)

 
 

Reinfeldt saknar inte medborgarlönen 20 augusti 2010

Sparat under: Engagemang — Osso @ 8:55

Ibland går det undan i politiken. Efter att ha tolkat ett uttalande av moderatledaren i dagens UNT verkar det som att Sverige redan har haft den kontroversiella reformen medborgarlön. Vad mer har jag missat? (mera…)

 
 

Insändare till UNT 02 juli 2010

Sparat under: Engagemang — Osso @ 17:09

Har just hystat iväg en insändare till UNT. Nu är det bara att vänta och se om de nappar. Det är ett svar på en insändare som publicerades i UNT i torsdags, Sopor är bra om de tas om hand. (mera…)

 
 

Peepoo och Solvatten 11 april 2010

Sparat under: Betraktelser, Engagemang — Osso @ 17:51

Två småskaliga lösningar på gigantiska problem. Inte sällan känner jag mig betryckt över tillståndet i världen och ofta beklagar jag mig över alla negativa nyheter. Med den präktiga (men nödvändiga) föresatsen att föregå med gott exempel bjuder jag på två goda exempel, båda från det gröna näringslivet. Det handlar om sanitet. (mera…)

 
 

“Stoppa bron!” 28 mars 2010

Sparat under: Engagemang — Osso @ 16:24

… stod det på mina nyblivna vänners T-shirts. Vi hade fest med protesttema och de hade tryckt upp tydliga tröjor. Budskapet stod med starka versaler. Kartbilder på bröstet och planförslaget citerat på ryggen. Dessa tröjor är verkligen något för medlemmarna i gruppen på Facebook - Nej till ny bilbro över Fyrisån. (mera…)