Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Dopad Merritts

Björn Eriksson

 

Dopad Merritts 23 april 2010

Sparat under: Betraktelser, Mediablogg — Osso @ 18:31

Radiosporten bjuder på tragikomiska nyheter. “LaShawn Merritt, USA, hade anabola steroider i kroppen när han vann OS-finalen på 400 meter”. Vad var det komiska?

Jo, “Merritt själv skyller på en penisförstoring.”

Jag såg nyheten på SR och kopplade den till mannen på bilden. LaShawn Merritt, en vit man? Vilket OS och framförallt vilken gren? Jag blir pinsamt påmind om att jag inte tillhör sportvärlden. Enkla grundfakta lämnas därhän. Inte ens när jag söker på LaShawn Merritt lyckas jag ögonblickligen men får fram en annan bild. En svart man, en friidrottare. Vem var då mannen på SR:s sida som jag kopplade till penisförstoringen?

Det var förstås Miro Zalar. Att jag inte såg det på en gång…

Radiosporten har onekligen humor. Knappt har nyheten spridit sig innan de har en omröstning.
“Tror du på Merritts förklaring?
Ja, det är för pinsamt för att vara lögn
Nej, det är för dumt för att vara sant”

He he. Jag kan inte låta bli att dra på munnen när jag läser Merritts uttalande,
“- Att veta att jag har testats positiv på grund av en produkt jag använde av personliga skäl är extremt svårt att omfamna. Jag hoppas att mina sponsorer, min familj och mina vänner förlåter mig för att ha gjort ett sådant dumt, omoget och egoistiskt misstag, säger han.”
och jag undrar vilka han hade som sponsorer och framförallt om det fungerade. Som olympisk mästare måste han ju vara en resultatmedveten person.

Och så tänker jag - penisförstoring… Det kan man väl kalla doping?

Ligger det en mediastrategi bakom? Om inte nyheten “olympisk mästare dopad” skapar rubriker så lär “”olympisk mästare dopad, p.g.a. penisförstoring” göra det. Pass på för produktplacering säger jag bara.

De olympiska spelens devis till trots, kanske är det inte storleken som räknas.
Nej, svarar kanske Merritts, det handlar om meter per sekund!

Skramligt klipp med Mister Okey i Bananrepubliken som reder ut saken.

 

Ge mig ord.