Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Julkalender 2011 - Lucka 18

Björn Eriksson

 

Julkalender 2011 - Lucka 18 18 december 2011

Sparat under: Betraktelser, Julkalender 2011 — Osso @ 5:30

Inspirationen till dagens lucka kom, som så ofta, under en cykeltur och luckan handlar om cyklar i rad.

Jag hade ätit en god middag med vännen Fredrik på den turkiska restaurangen Hodja. Under middagen kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna en aning till bordet intill. Det är en ovana som jag snarare försöker motivera inför mig själv än motverka i sig. Det är i min mening fulare att vara ouppmärksam på ens sällskap än att tjuvlyssna (ursäkta mig Fredrik). Jag försvarar mig med att det som sägs på lokal tål visst tjuvlyssnande, om inte får man samtala ostört. Nåja…

Två kvinnor. Jag gissade att de studerade etnologi och hade hållit på med det ett bra tag. Beklagade sig över personalpolitik och diskuterade olika utgåvor av en tjock bok en av dem hade med sig. Men så plötsligt snurrade bildligt mina öron ett halvt varv, den som verkade stå högst i rang lutade sig fram som om det skulle komma en förtrolighet och jag drogs väl med. Hon berättade om sin väninna som vägrade parkera sin cykel i cykelställen genom att kila fast framdäcket utan parkerade med cykelstödet så att cykeln tog mer plats. Hon (kvinnan vid bordet) hade funderingar på att göra en studie om detta men inte riktigt orkat. Kanske var hon för förtjust i sin hypotes (min tolkning). Hennes observationer (jodå hon använde det ordet i sin förtroliga ton) var att det var en övervikt av damcyklar som stod så obstinat “felparkerade” (min formulering). Det var nära att jag där och då blandade mig i diskussionen för att upplysa om att jag sällan cykelparkerar i ställen som det är tänkt men jag hejdade mig som tur var och Fredrik återvände från herrarnas rum.

På cykelturen hem slog det mig att jag för ett tag sedan skrev en dagens dikt om cykelställen som fick mig att känna mig onödigt avvikande.

Dagens dikt 2008-09-16

Cyklar i rad

Cyklarna står i ställen
på rad
Framhjulet fastklämt

Min cykel står i samma rad
Lutat på eget stöd

Framhjulet fastklämt kan inte vara bra
tänker jag

Jag är vegetarian också

 

1 Kommentarer för detta inlägg

 
Annika Says:

Tänk jag parkerar alltid på eget ställ. Orsaken är att jag hört/sett att cyklar kan få framdäcken demolerade av förbipasserande “vandaler”, om man har otur.
Kul att folk faktiskt pratar om sådant, tänkte inte på att min cykel tar mer plats… Men tänker fortsätta använda eget ställ.

Ge mig ord.