Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Djuplyssnande

Björn Eriksson

 

Djuplyssnande 21 oktober 2007

Sparat under: Meditation, Poesi — Osso @ 10:04

Någon sa att introduktioner till dikter är onödig, att dikten ska stå och tala för sig själv. Det är nog sant, att introduktionen i första hand vänder sig till skribenten själv. Så jag försöker avhålla mig för att bespara läsaren och lyssnaren min egotripp. Men som vanligt när man håller tillbaka så dyker det upp någonannanstans. Det skiner igenom.
__________
Satt på lunchen i fredags, i bibliotekskaféet, och skrev stödord på en lapp inför en bjudning på kvällen. Jag hade skickat en inbjudan till en personskara som jag delvis är bekant me och delvis inte träffat. De var hembjudna på temat lära känna varandra och att utforska Djuplyssning.

De blev en grupp om fem personer som lärde känna varandra. Det var trevligt men det blev inget direkt sagt om djuplyssning.

Här är mina stödord som fick bli en dikt på temat
__________

Lyssna på djupet

Släppa taget - bara lyssna
Låta sig dala ned på djupet
Acceptera det jag erfar
Varken fylla med brus
eller stänga av och tvinga en tystnad
Bara lyssna

Ta med en fråga på djupet
Vad får jag för svar?

Berätta för en annan
Vara lyssnande
Lyssna på ett stödjande sätt
Inget hummande eller nickande

Låta den som berättar veta
att jag lyssnar oavsett vad

 

Ge mig ord.