Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/cache.php on line 99

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/bjornes/public_html/wp-includes/theme.php on line 576
Björn Eriksson » Burma

Björn Eriksson

 

Burma 06 maj 2008

Sparat under: Engagemang — Osso @ 21:36

“Katastrof i Burma” basunerar text-TV i sin retro-stil till Layout.

Jarl Alfredius nyhetsrapporterar om över 22000 döda och ca 1 miljon i akut behov av nödhjälp. Själv sitter jag vid TV:n med en kopp varm ingefära och en skål med glass för att trösta min förkylning. Glassen är lika söt som förut men smakar inte lika gott.

Och självklart vet jag att det inte hjälper Burma ett dugg om jag känner avsmak för min egen trygghet. “Katastrof i Burma” är ju knappast en nyhet. Det har varit katastrof i Burma i decennier.  Ett vanskött land som nu drabbats av en kraftig naturlig cyklon. Och jag hoppas ju att de bosättningar som byggs upp efter stormen ska vara tåligare, smartare och bättre än de förra. Den kapacitet och förmåga som juntan visat hittills gör att min misströstan leder med hästlängder över hoppet.

Jag frågar mig hur många politiska fångar som “försvann” i stormen. Juntan kommer inte att ha några större problem med att hävda att de spårlöst försvunna dukat under de senaste dagarna. Kanske är det därför dödsiffran hoppade från några hundra till flera tusentals.

Och inte hittar jag ett konkret sätt att hantera den frustration jag känner. Att njuta av min glass och vara en glad människa är ett fint bidrag men det är svårt.

 

Ge mig ord.